به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به گزارش تبریز بیدار ، دکتر اسماعیل جبارزاده ظهر امروز (شنبه) در همایش فرمانداران، بخشداران، دهیاران منتخب، روسای شوراهای اسلامی روستایی و مدیران عامل شرکتهای تعاونی دهیاریهای استان در تبریز، با تبریک میلاد حضرت ولی عصر (عج) و سالگرد خلق حماسه سیاسی ملت ایران در انتخابات 24 خرداد سال 92، خاطرنشان کرد: مردم ولایتمدار ایران اسلامی در چنین روزی در پای صندوقهای رای حضور یافتند و به دولتی رای دادند که خود را دولت تدبیر و امید نامیده بود.
وی اظهار داشت: دولت دکتر روحانی روستاها و روستاییان را فقط زینت انتخابات نمیداند و معتقد نیست که فقط در ایام تبلیغات انتخاباتی باید به فکر روستایی بود، بلکه در تمام عمر این دولت، روستا و روستایی محترم و عزیز بوده و خواهد بود.
جبارزاده با بیان این که در دولت تدبیر و امید، روستاییان طرف مشورت دولت و زیربنا و محور توسعه اصولی، علمی و ماندگار خواهند بود، افزود: پایه و اساس این جلسه نیز بر این است که دولت میخواهد کشور را با استفاده از خرد جمعی اداره کند و در واقع این جلسه، هماندیشی و همفکری برای تدوین الگوی توسعه روستایی استان است.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که به الگوی واحد برای همه روستاهای کشور اعتقاد نداریم، افزود: این روش تاکنون جواب نداده و بعد از این هم اگر ادامه یابد جواب نخواهد داد، بنابراین دولت تدبیر و امید به دنبال آن است که برای توسعه روستاها از خود روستاییان کمک بگیرد.
وی در ادامه خطاب به دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها این پرسش را مطرح کرد که اگر شما به جای دولت بودید برای توسعه روستاهای استان چه کارهایی را انجام میدادید؟
جبارزاده تصریح کرد: همه کسانی که در توسعه روستایی استان نقش دارند باید به این سوال پاسخ دهند و این جلسه، آغاز یک حرکت جمعی برای یافتن پاسخ مناسب به این سوال است.
وی با بیان این که دولت قبل منابع مالی بزرگی در اختیار داشت، اما توسعه روستایی تفاوتی با قبل از آن نکرد، افزود: امروز درآمد روستاییان ما کمتر از هزینههای آنان است و دولت تدبیر و امید آمده است که این وضعیت را اصلاح کند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که دولت به دنبال ثروتمندتر کردن روستاییان است، اما نه با بودجههای نفتی، افزود: امروز باید فرض کنیم که شیرهای نفت بسته شده و دولت منابع آنچنانی در اختیار ندارد، در این شرایط خاص چه تدبیری باید بیندیشیم که معیشت مردم روستاها را بهبود بخشیده و روستاها را توسعه دهیم؟
وی خاطرنشان کرد: وضعیت منابع دولت کاملا مشخص است و امروز نباید منتظر بودجههای دولتی باشیم، باید به روشهایی فکر کنیم که بدون وابستگی به بودجه، روستاها را آباد کنیم.
دکتر جبارزاده با بیان این که نیروی انسانی مهمترین عامل توسعه است، از دهیاران و شوراهای روستایی خواست با دعوت از نیروهای ماهر و خوشفکر روستاها که مهاجرت کردهاند، از همفکری آنها درباره توسعه روستایی استفاده کنند.
وی همچنین تاکید کرد: ما در ابتدای مسوولیت فرمانداران از آنان خواستیم که برای چهار سال آینده شهرستانها برنامه توسعه تدوین کنند و انتظار داریم که بخش توسعه روستایی این برنامه را دهیاران و شوراها تنظیم کنند.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: جایگاه رهبری، جایگاه تصمیمات کلان و سیاستهای کلی کشور است و دولت برنامهها و راههای رسیدن به این هدف را تعیین میکند و در ردههای بعدی، همه باید به این برنامهها عمل کنند.
وی با انتقاد از این که متاسفانه شعارهای رهبر انقلاب از همه تریبونها تکرار میشود، اما از عمل خبری نیست، افزود: بنا نیست برای توسعه و پیشرفت، حرف بزرگان را تکرار کنیم، توسعه در گرو عزم و اراده همگان است.
جبارزاده گفت: توسعه روستایی تحقق نمییابد مگر با عزم و اراده این جمع و اگر مصمم نباشیم هیچ برنامه و دستورالعملی نمیتواند توسعه روستایی را تضمین کند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به پیشنهاد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در خصوص تشکیل شرکتهای تعاونی روستایی با مشارکت روستاییان، گفت: برای توسعه روستایی هزاران روش ممکن است به ذهن انسان برسد که آقای دکتر رضوی یکی از آنها را پیشنهاد کردند و ما نیز از پیشنهاد ایشان استقبال و در تعدادی از روستاها و دهستانهای استان آن را اجرا میکنیم.
وی افزود: منابع دولت به اندازهای نیست که 100 درصد اعتبار توسعه روستایی را تامین کند، بنابراین به مشارکت مردم نیاز داریم و اگر مردم نتیجه مثبت این مشارکت را ببینند قطعا به آن علاقمند خواهند شد.
جبارزاده در پایان با بیان این که دولت تدبیر و امید مصمم است روستاها را با خرد جمعی آباد کند، افزود: در این میان شوراها و دهیاران باصلاحیتترین افراد برای مشارکت و همکاری با دولت هستند و مطمئنیم که با همت و اراده آنان، این کار را انجام خواهیم داد.
در این همایش رییس شورای اسلامی استان، فرماندار تبریز به نمایندگی از فرمانداران استان، بخشدار مرکزی مراغه به نمایندگی از بخشداران استان و یازده نفر از دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای استان دیدگاههای خود را در خصوص مسایل مختلف توسعه روستایی بیان کردند که مهمترین نکات مطرح شده عبارتند از:
- لزوم حمایت دولت از تولید محصولات کشاورزی در روستاها از طریق خرید تضمینی، ایجاد بازارچههای محلی، بیمه محصولات و ایجاد صنایع تبدیلی
- لزوم حمایت از تشکلهای مردمنهاد روستایی و جلب مشارکت روستاییان در برنامههای توسعه
- لزوم تدوین طرح جامع اشتغال روستایی با محوریت نیازها و ظرفیتهای منطقهای
- توجه به جایگاه شوراها، دهیاریها و شرکتهای تعاونی روستایی در بحث اقتصاد روستایی
- لزوم حمایت دولت از توسعه اشتغال روستایی از طریق ایجاد بنگاههای زودبازده و سرمایهگذاری در بخش اشتغال کشاورزی
- تقویت شرکتهای تعاونی روستایی و حمایت مالی و تجهیزاتی از این شرکتها به منظور توسعه پایدار عمرانی در روستاها
- لزوم حمایت از سرمایهگذاری در مناطق روستایی و نیازسنجی روستاها در جذب سرمایهگذاری
- حمایت از نقش زنان در توسعه روستایی